Feestje waar de wijn rijkelijk zal vloeien? Maak gebruik van wegwerp wijnglazen!

Je hebt alcoholvrije feestjes en je hebt feestjes waarbij de wijn (en andere alcoholische drankjes uiteraard) rijkelijk zal vloeien. Valt het feestje dat jij wilt organiseren in die laatste categorie? Dan is deze blog voor jou! Want hierin hebben wij drie voordelen op een rijtje gezet van wegwerp wijnglazen vergeleken met gewone wijnglazen van glas. Want hoe chique zo’n echt wijnglas ook staat en hoe fijn zo’n glas ook drinkt, dronkenschap en glazen voorwerpen gaan niet altijd even goed samen…  

Voordeel 1: geen risico op gebroken glas en rondslingerende glasscherven

Het allergrootste nadeel van echte wijnglazen en bierglazen op feestjes is het feit dat glas kapot kan gaan. Je hoeft er vaak maar iets verkeerd tegenaan te stoten en het glas is in gruzelementen. Rondslingerende glasscherven kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer je de scherven niet meteen opruimt kunnen mensen zich er flink aan bezeren. En geloof ons: een glasscherf in je voetzool is absoluut geen pretje! 

Voordeel 2: geen berg afwas na de tijd die je met een brak hoofd moet wegwerken

Vind jij het ook altijd zo vervelend dat je een enorme berg afwas hebt na afloop van een feestje? En is dat misschien zelfs wel de reden dat jij ervoor gekozen hebt om het feestje klein en bescheiden te houden in plaats van uitbundig en groot? Bespaar jezelf dan een hoop moeite door het drinken te schenken in plastic bekertjes en wegwerp wijnglazen en bierglazen. Zo heb je geen berg afwas meer die je na de tijd nog met een brak hoofd moet wegwerken. Ook de hapjes en snacks zou je eventueel op een wegwerp bordje of schaal kunnen presenteren.

Voordeel 3: geen kast vol met wijnglazen wachtend op het volgende feestje

Leuk zo’n groot feest, maar jij zit na afloop wel met een kast vol wijnglazen wachtend op het volgende feestje. Want ja, wat moet je zelf eigenlijk met 30 wijnglazen? Niet iedereen heeft helaas een zolder of berging om dit soort artikelen die je maar één of twee keer per jaar nodig hebt op te bergen. En om de glazen na afloop van het feest nu meteen naar de kringloop te brengen, om ze voor een volgend feest opnieuw te kunnen aanschaffen, is natuurlijk ook zonde van het geld. Wegwerp wijnglazen zijn dan ideaal. Omdat de glazen bedoeld zijn om eenmalig te gebruiken, gooi je ze na afloop gewoon weg. Zo houd je jouw kostbare kastruimte vrij voor andere spullen.

Aanbevolen Artikelen