6 redenen om thuis je eigen bier te brouwen!

Bier brouwen kan een leuke en goedkope hobby zijn om met vrienden te delen. Het is ook een activiteit die twee mensen nodig hebben om het goed te doen zonder er een al te grote puinhoop van te maken. Je zult merken dat je het leuk vindt om zelfgebrouwen bier bij de hand te hebben omdat je gasten hun eigen unieke smaak kunt aanbieden die ze normaal misschien niet in de winkel zouden kunnen vinden. Je eigen bier brouwen brengt mensen samen en is een belangrijk onderdeel van gezelligheid, dus als je niet al fantasie honkbal of voetbal speelt met je vrienden is er altijd nog het brouwen waar je iets kunt maken dat iedereen graag drinkt!

1. Bier is duur en deze hobby bespaart je geld

Zelf bier brouwen kan goedkoper zijn dan commercieel kopen als je het goed doet. Je moet de eerste uitrustingsset kopen, die ongeveer €100-€200 dollar kost, afhankelijk van hoeveel je van elk artikel besluit te nemen. In deze prijs zijn geen flessen, hevelbuizen, flessendoppen, of andere diverse stukken inbegrepen. Als je eenmaal je eerste paar batches gedaan hebt en weet hoeveel je drinkt en welke stijlen bier je graag drinkt, kan het tijd zijn om te investeren in een vateninstallatie, die je ook geld op bier bespaart doordat je jezelf een glas kunt inschenken als je er zin in hebt in plaats van een heel sixpack open te breken.

2. Bier is beter dan wijn

Kwaliteitsbier kan kwaliteitswijn bijna altijd in smaak overtreffen omdat er minder beperkingen zijn aan de samenstelling ervan. Wijn moet druiven bevatten, terwijl voor bier zowat ALLES gebruikt kan worden dat goede vergistbare suikers maakt, zoals aardappelen, melasse, honing, enz… Sommige geweldige bieren die ik heb gedronken waren gemaakt met deze ingrediënten in plaats van wat druivensap van lage kwaliteit.

3. Met bier kun je vaker experimenteren en zit je niet opgescheept met een hele partij van iets dat je niet lekker vindt

Als je bij zelfbrouwen voor je eerste paar partijen een of twee liter tegelijk maakt, is de teleurstelling van iets subparaats maken niet zo groot omdat het maar twee liter is in plaats van zes. Omdat er na het bottelen alleen nog ongeveer vier bieren van twaalf liter overblijven in plaats van de gelijkwaardige hoeveelheid in wijnflessen (750 ml), is het ook sneller op! Je bespaart ook geld op ingrediënten door ze in bulk te kopen, waardoor er geen verpakking nodig is, in tegenstelling tot de meeste commerciële bieren waar extra suiker en mout gebruikt worden alleen maar om materiaal te maken om elke fles mee te vullen zodat ze meer kunnen vragen.

4. Je kunt zelf proberen je favoriete commerciële bieren te maken

De meeste commerciële brouwerijen vertellen je welke ingrediënten ze in hun bier gebruiken, zodat je die kunt kopen en er zelf een kloon van kunt maken! Dit is niet alleen een geweldige manier om geld te besparen op het precieze bier dat je echt lekker vindt, maar ook om te experimenteren met het combineren van ingrediënten die misschien nog niet eerder in een bepaalde bierstijl zijn gebruikt. Zo had ik onlangs een bourbon barrel porter van Foothills Brewing Company en dacht dat het wel cool zou zijn om zelf iets soortgelijks te maken. Het was eigenlijk heel gemakkelijk, want ik hoefde alleen maar het juiste type bourbonvat te vinden bij een online bron en mijn porter er ongeveer zes maanden in te laten rijpen.

5. Brouwen is een leuke hobby om met vrienden en familie te delen

Thuisbrouwen kan een leuke bezigheid zijn die je samen met je vrienden of familieleden kunt doen, want het gaat om afmeten, koken, ingrediënten toevoegen, wachten tot het afgekoeld is, gist pitchen, en bottelen/afvullen, wat allemaal minstens twee mensen vergt om het goed te doen zonder er een al te grote puinhoop van te maken. Je zult het ook op prijs stellen een biertje in huis te hebben, want je kunt eventuele gasten die langskomen hun eigen unieke eigen brouwsels aanbieden die ze normaal misschien niet in de winkel kunnen vinden. Mijn kamergenoot en ik hadden het er net over dat we deze herfst misschien Baggot (bier gemaakt met honing) gaan proberen!

6. Bier brengt mensen samen en is een belangrijk onderdeel van gezelligheid

Dus als je nog geen fantasie honkbal of voetbal speelt met je vrienden, is er altijd nog zelfbrouwen waarbij je iets kunt maken dat iedereen met plezier drinkt! Het is ook een geweldige sfeer als iedereen samenkomt om zijn eigen batches te bottelen/kegelen. Als je het niet weet, duurt het na het bottelen ongeveer vier weken voordat je bier koolzuurhoudend genoeg is om de vergister te verlaten en nog een week om de gist de gelegenheid te geven in de flessen na zichzelf op te ruimen. Dit betekent dat al je vrienden zes-plus weken lang een geweldige reden hebben om eens per week bij elkaar te komen om met elkaar wat heerlijk zelfgebrouwen bier te drinken. Waarna je al gauw zult merken dat je uitlegt waarom het niet meer dan billijk is dat ze volgend weekend langskomen om nog een partij van je zelfgebrouwen bier te bottelen, dat jij met plezier voor hen klaarzet!

Aanbevolen Artikelen